Personal Knowledge Mastery – een nieuw alternatief voor kennismanagement!?

Op dag 2 van Learning Technologies 2017 in Londen luisterde ik naar Harold Jarche, een Canadese expert op het gebied van social learning. Hij vult het gat tussen vrij/informeel leren en gestructureerd/formeel leren.

De kern van zijn boodschap is het delen van kennis. Tien jaar geleden waren we bang dat als je je kennis weggaf, je niet meer werd ingehuurd. Eenmaal, weggegeven is kennis niets meer waard. Maar het tegenovergestelde is waar. Kennis wordt juist meer waard als je het deelt. Onze ‘Loesje’ wist het al: kennis wordt rijker en vermenigvuldigt als je het deelt.

De waarde van netwerken

Sterker nog – de kennis die jij in je eentje hebt, lijkt minder waard. En de netwerken waartoe je toegang hebt vergoten juist je waarde. Thimon de Jong, docent bij Universiteit Utrecht en researcher bij Trendsactive, beweerde zelfs in zijn opening op dag 1 tijdens Learning Technologies 2017, dat het CV in de nabije toekomst niet alleen kennis en ervaring beschrijft, maar ook een pagina zal bevatten met de netwerken die jij kan ontsluiten.

Volgens Harold Jarche worden netwerken steeds belangrijker voor organisaties. Netwerken stellen bedrijven in staat om sneller te opereren in een agile wereld. Het is niet hét alternatief voor leren, maar wel een hele belangrijke aanvulling.

Lees verder…

Blog van Ank Dierckx, Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO)

0 Comments

Leave a reply

©2017 NVO2 - website door Thumbs Up

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account