3 learning take-aways van de Learning Technologies conferentie 2017

Als ik rondloop op het Learning Technologies 2017 evenement in Londen valt het me direct op dat de stroom van informatie enorm is. Het is nogal overweldigend, alle interessante learning trends die genoemd worden, de massa aan mensen die rondlopen en de vele interessante gesprekken die er worden gevoerd. Maar deze overvloed aan informatie die op ons afkomst ervaren we in ons werk toch ook? Vinden we op Learning Technologies hiervoor de oplossing?

Er is zoveel informatie beschikbaar dat we wel selectief met het aanbod om moeten gaan om ons op ons werk te kunnen focussen. Wat betekent dit voor onze manier van leren, binnen een samenleving waarin technologie zo’n belangrijke rol speelt? De volgende 3 zaken vielen me op tijdens mijn bezoek aan Learning Technologies:

 1. Adaptiviteit: Waarom zou ik iets leren als ik het al weet of ik het niet direct nodig heb?

De one-size-fits-all aanpak wordt steeds zeldzamer, met name op het gebied van kennis. Adaptieve leertechnologieën maken het mogelijk iedere deelnemer precies aan te bieden wat hij of zij nog niet weet, op het moment dat de deelnemer het ook daadwerkelijk nodig heeft. Deze technologieën winnen dan ook aan aandacht. Niet zo gek als je bedenkt dat we in ons dagelijkse leven de one-size-fits-all-aanpak steeds vaker achter ons laten. Op social media krijgen we berichten aangeboden die passen bij onze interesses en we zappen weg bij de meeste films die we al wel eens hebben gezien.

Opleiders beseffen zich steeds meer dat adaptieve cursussen effectiever zijn en goed aansluiten bij de behoeftes van de deelnemer. Niets levert zoveel weerstand op dan deelnemers informatie aan te bieden die ze moeten bestuderen terwijl ze die kennis al hebben, het niveau van de informatie te hoog is of dat ze de kennis niet direct toe hoeven te passen in de praktijk.

Lees hier verder…

Blog van Karlijn van den Bosch, aNewSpring

0 Comments

Leave a reply

©2017 NVO2 - website door Thumbs Up

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account