Aantrekkingskracht genereren

Wij hebben als bureau en bestuur de afgelopen maanden nagedacht hoe we voor de leden een aantrekkelijke vereniging kunnen zijn en blijven. Primair zijn wij een HRD-netwerk waarin onze leden zich kunnen professionaliseren en netwerken.

Nu kun je zeggen, dat is mooi bedacht daar in Groenekan, maar onderschrijven de leden dit wel en worden ze hier ook warm van? Een terechte vraag. Daarom hebben we begin september een algemene leden enquête uitgezet en is op 21 september een extra ALV georganiseerd waarin we met een aantal leden de uit te zetten koers hebben onderzocht.

De volgende bevindingen hebben we daarin met elkaar gedeeld:
1. NVO2 heeft een toegevoegde waarde voor de HRD-professional als we onze vereniging verder ontwikkelen naar een HRD-netwerk voor professionaliseren en netwerken.
2. Er is een nadrukkelijke wens om dichtbij de leden de activiteiten te organiseren die het professionaliseren en netwerken stimuleren. Dus meer in de regio en vanuit samenwerking met werkgroepen.
3. Het uitgangspunt om de ‘Areas of Expertise’ uit het ATD model te kiezen als basis voor het HRD-vakgebied lijkt passend te zijn.
4. Er is een grote bereidwilligheid bij nieuwe en oude leden om actief te zijn in de vereniging. Het is alleen lang niet altijd duidelijk waar je actief in kan worden.
5. Leden hebben liever enkele grote NVO2-evenementen dan veel kleine activiteiten.
6. Er behoefte aan een overzicht van events, congressen, activiteiten binnen ons vakgebied.

Wij zijn benieuwd wat jullie van deze ‘bevindingen’ vinden: herkenbaar, heb je aanvullingen of suggesties? Laat het me weten als reactie onderaan dit bericht of stuur mij een mailtje.

Met ‘Mijn NVO2’ een nieuwe toekomst in

Omdat professionaliseren en netwerken zo waardevol is, ontwikkelen wij een virtuele ontmoetingsplaats genaamd ‘Mijn NVO2’. We lossen hierbij de wens in om elkaar, met een goede zoekfunctie, veel beter te kunnen vinden – of dit nu op vakgebied, interesse of woonplaats is. ‘Mijn NVO2’ wordt onze besloten online community voor alle leden waarin ook regionale- en werkgroepen zichtbaar zijn.

Je kunt in ‘Mijn NVO2’ straks zelf al je gegevens bijhouden. En heel praktisch: je ziet je (financiële) geschiedenis, zoals contributie, deelname aan events of delegaties. Daarnaast kun je als lid je aanmelden voor het kwaliteitsregister, waarbij je zelf een e-portfolio kunt opbouwen. Zo kun je jezelf presenteren naar andere leden en je netwerk ook rondom de inhoud verder verdiepen. In de toekomst kan je dat e-portfolio inzetten bij certificeringstrajecten op HRD expertises.

Zien wij jou op de ALV 24 november?

huize voordaan herfstTijdens de Algemene ledenvergadering van 24 november praten we jullie verder bij over onze aangescherpte koers voor 2016. We bespreken de acties die we samen met leden kunnen ondernemen, zodat HRD-professionals in 2016 elkaar steeds beter vinden via NVO2. We bespreken hoe we de regio’s beter kunnen faciliteren en bovenal hoe we het HRD-netwerk – onze vereniging – kunnen door ontwikkelen. Voor en door leden!

0 Comments

Leave a reply

©2017 NVO2 - website door Thumbs Up

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account