ATD Denver, wat ik nog weet…

ATD, 26 mei 2016. Het is 2 pm in Denver en 22.00 uur in Nederland. Morgen heb ik zeker last van het tijdsverschil dus dan nu beter die beloofde blog schrijven over de ATD. Als grootste event voor leren en ontwikkelen is het ieder jaar weer een feest om naar Amerika te vertrekken. Alles is groot, groter, groots in sessies, aantallen, feestjes en eetporties. Groepsfoto ATD 2016

Keynote Speakers
Dit jaar waren er bijzondere Keynotes Simon Sinek en Brené Brown. Beiden hadden een zeer eenduidige boodschap: de menselijke kant eerst in organisaties en dan komen die resultaten vanzelf wel. Vooral bij de Keynote van Sinek werd al snel duidelijk dat we de leider alles gunnen, mits hij in ruil daarvoor voor ons zorgt. Dan gaat het niet om de grootste bonus maar vooral om het zorgen voor de mens, de connectie die de leider maakt met zijn mensen. Dat deze keuzes ook nog in het voordeel van de ondernemer kunnen werken verwerkt hij in een verhaal over een bevriende relatie. Hier is het!

Leiderschap
Zijn bedrijf ging slecht en er moesten keuzes gemaakt worden om niet failliet te gaan. In plaats van mensen te ontslaan koos deze ondernemer voor iets anders. Ieder personeelslid moest 4 weken onbetaald verlof nemen. Ze mochten zelf weten wanneer. Allemaal als bijdrage om het bedrijf te helpen er bovenop te komen. Door de keuze van deze leider ontstond er een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid. Door de bescherming van de leider gingen mensen op eigen initiatief ruilen met anderen, ze werden solidair met elkaar en er ontstond een hecht team. Resultaat: het bedrijf overleefde de crisis.

Lessons learned voor mij: zorgen voor mensen loont en leiders zijn verantwoordelijk voor het creëren van een hecht team. Daarna komen de resultaten.

 

0 Comments

Leave a reply

©2017 NVO2 - website door Thumbs Up

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account