ATD tips om beter te onthouden

Leuke sessie met Sharon Boller over onthouden. Wat te denken van schrijfoefeningen en het opzeggen van de rekentafels met 250 mensen? Dit maakt op een mooie manier helder dat we sommige dingen heel goed onthouden en andere vergeten. We hebben sommige kennis nodig op de werkplek. Het wordt lastig om bij een crisis op zoek te gaan naar antwoorden op het internet of in dikke handboeken. Dan heb je parate kennis nodig.

Er zijn vier tips die helpen bij onthouden:
1. Leer in stukjes – Dus verdeel wat je wil leren in kleine porties. Acht dagen is een perfecte tijd tussen trainingsdagen.
2. Herhalen – Zorg dat je regelmatig herhaalt, dat zorgt voor beter onthouden.
3. Feedback – Zorg voor opbouwende feedback nadat je een fout hebt gemaakt.
4. Vertel verhalen – We onthouden meer als we een verhaal horen. Dat activeert de amygdala, ons emotionele centrum. Daarnaast zijn we in staat om met behulp van een verhaal ons verhaal persoonlijker te maken.

Kortom het is heel slim om in een organisatie scherp te krijgen wat je aan parate kennis nodig hebt en vervolgens mensen te helpen om het ook echt te onthouden.

IMG_0273

1 Comment
  1. Evert Pruis 2 jaar ago

    Ha Ria,

    ik moet gelijk denken aan AGES, het model dat David Rock over leren heeft ontwikkeld. Attention, Generation, Emotion en Spacing. Hieronder vind je de link naar de pdf (waarschijnlijk heb je ‘m al!).

    http://www.davidrock.net/files/AGES.pdf

    Groet, Evert

Leave a reply

©2017 NVO2 - website door Thumbs Up

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account