Bij vergrijzing a.u.b. niet verven!

Blog geschreven door Nina Godeke

Ik kijk in de spiegel en constateer: er is sprake van Vergrijzing. Niet heel opvallend, van een afstandje is het niet te zien. Maar het is er. Wat ooit bruin en soepel was, heeft nu op sommige plekken een zilverachtige witte kleur, is gemiddeld korter dan de rest en staat vaak stug recht omhoog. Niet glad te strijken. Bij een aai over mijn bol ontspannen de bruine haren zich gelijk en bewegen mee met de aai. De grijze niet, met geen mogelijkheid. Eigenwijs richten ze zich weer op alsof ze willen zeggen: hier sta ik, fier en trots en ik laat mij niet binden in een paardenstaart.

CBS zal het niet met me eens zijn. Die zal een blik op me werpen en afkeurend het hoofd schudden: ‘Vergrijzing, jij? Nee hoor, dat begint pas met 65. En dat zal de komende jaren alleen maar toenemen. Dat valt bij jou denk ik nog wel mee. Nee, bij jou is er eerder sprake van ontgroening. Het aandeel bruine haren neemt af op het totaal van je haardos’.

Hoe kan dat nou?! Ik lees er toch aldoor over in de krant en ook bij Werkgevers is het een hot issue: Vergrijzing is overal! Maar ook Werkgever ziet in mij geen Vergrijzing. ‘Vergrijzing’, zegt Werkgever, ‘is vooral te vinden bij de oudere werknemers. En dat begint al bij 45. En het belangrijkste aan Vergrijzing is dat het geld kost en niet mee beweegt met de rest’. Volgens Werkgever is Vergrijzing een probleem dat moet worden opgelost: ‘De oplossing voor Vergrijzing is dat het zo snel mogelijk weggaat óf zich aanpast’, zegt Werkgever.

Ondanks de ontkenningen van CBS en Werkgever heeft Kapper Vergrijzing wel bij mij gezien. Hij heeft er ook een middeltje voor zodat je Vergrijzing niet meer ziet. Ik moet volgens Kapper Vergrijzing dus laten verdwijnen en er een chemisch goedje over heen gooien om het te laten veranderen. En dat kost geld, net als bij Werkgever. Het is echter geen duurzaam middel bedenk ik mij. Bovendien levert het middel schade op aan mijn haarstructuur. ‘Maar dan zie je Vergrijzing in elk geval niet’, glimlacht Kapper.

Net als bij mij betekent Vergrijzing volgens Werkgever dus dat het stug is, geld kost en zich moet aanpassen of verdwijnen. Maar waarom zijn alleen de grijze haren van belang, waarom kijkt niemand ook naar de andere haren? Waarom ziet Werkgever mijn Vergrijzing niet en ziet Kapper haar vooral als een snelle manier om geld te verdienen? En wat is nu eigenlijk het hele probleem met grijze haren? Als ik dat nu eens wist. Volgens Werkgever moet Vergrijzing zich aanpassen aan Werkgever en de rest of zo snel mogelijk weggaan. Maar wanneer gaat Werkgever zich nu eens aanpassen aan Vergrijzing? En wanneer stelt Kapper eens een duurzame behandeling voor aangezien Vergrijzing altijd terug zal komen? Vergrijzing is misschien stugger dan de rest maar dat komt doordat ze breder is qua bouw, heeft iemand daar weleens oog voor gehad? En ze mag dan korter zijn dan de rest maar dat betekent niet per definitie dat je haar niet kan inzetten voor een mooi kapsel. En met een betere verzorging vanaf het begin, ook toen Vergrijzing nog Verblonding of Verbruining heette, was het ook nooit zover gekomen dat Vergrijzing zich nu niet meer wil aanpassen en in een paardenstaart wil.

Net als dat haren verven alleen niet gaat zorgen voor een duurzame kleur, glans en veerkracht, zo gaan tijdelijke, eenzijdige maatregelen niet zorgen voor werknemers die gezond, gemotiveerd, competent en betrokken zijn. Dus bij Vergrijzing: niet verven maar verzorgen, vanaf de wortels tot de puntjes, van instroom tot uitstroom. En dan maar groeien, in een krul, schuin of recht omhoog. Als het maar kan groeien.

Nina Godeke krijgt energie van vraagstukken op het gebied van diversiteit en internationalisering binnen organisaties. Ze heeft een achtergrond in de culturele antropologie en diversiteitsmanagement en ervaring met het doen van onderzoek en ondersteunen van de ontwikkeling van diversiteitsbeleid binnen organisaties. Verder werkt ze als arbeidscoach van vluchtelingen en nieuwkomers in Nederland. Ze is beschikbaar voor werk als medewerker/adviseur op het vlak van mens- en organisatieontwikkeling.

0 Comments

Leave a reply

©2017 NVO2 - website door Thumbs Up

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account