Carel Mein over NVO2 nieuwjaarsbijeenkomst van 15 januari

Op donderdag 15 januari ging ik op weg naar Huize Voordaan voor de NVO2 nieuwjaarsbijeenkomst. Als ik eerlijk ben, ik had ik mijn twijfels of ik wel nog lid zou blijven. Ik ben het gesprek aangegaan en NVO2 heeft mij uitgenodigd om toch te komen. Deze ervaring wil ik graag met jullie delen.

Na mijn ontvangst heb ik een keuze gemaakt uit de aangeboden workshops, (ik had ze alle vier wel willen bijwonen). Ik werd vrijwel direct door Cindy Herzet uitgenodigd om op de foto te worden vastgelegd en om een keuze te maken voor een thema welke ik op de kalender zou willen zien in 2015. Ik ben heel benieuwd welk thema het meest is gekozen.

De keuze van mijn eerste workshop: Organiseren met toekomst door Guido van de Wiel. Ik was wel benieuwd welke raakvlakken dit onderwerp heeft met mijn rol als HRD-er, maar bovenal : Wat is dat dan: Organiseren met toekomst?

Guido van de Wiel nam mij mee naar zijn visie over het creëren van een win-win-win situatie bij besluitvorming. De derde win was mij onbekend, maar na een toelichting, aan de hand van de Triodosbank-case, werd het mij wel duidelijk en herkenbaar. Vervolgens werd aan de groep gevraagd om in subgroepen met elkaar eens na te gaan bij welk besluit er sprake was van een ‘triple-win”-situatie. Dit leverde bij de plenaire terugkoppeling mooie resultaten op.

In een korte tijd is er bij mij bewustwording gecreëerd maar ik heb ook de bevestiging gekregen dat bij besluitvorming er ook gekeken moet worden naar de omgeving. Na een korte pauze met de presentatie van de nieuwe website, die een verfrissend en dynamisch uiterlijk heeft gekregen, op naar de tweede workshop.

Gespreid leiderschap – Kun je leren samen te leiden? Door Frank Hulsbos en Stefan Langeveld Tijdens mijn werkzaamheden binnen de gezondheidszorg stond het item zelfsturing hoog op de agenda. Vandaar dat ik nieuwsgierig was naar de workshop over Gespreid leiderschap. Frank Hulsbos en Stefan van Langevelde staken energiek van wal en hun onderwerp maakte bij de deelnemers veel los. Er ontstond een mooie wisselwerking tussen de deelnemers en de begeleiders.  Zeer enthousiast vertelden zij over hun lopende onderzoek naar gespreid leiderschap en deelden hun ervaring vol passie. Ook hier werd er aan de hand van een casus de theorie verder behandeld. Er werd ons gevraagd of wij de kenmerken van gespreid leiderschap in de case van de politie herkenden. Tijdens de terugkoppeling ontstonden er interessante discussies. Regelmatig zat ik op het puntje van mij stoel, zo’n interessant onderwerp!

Met deze workshop heb ik de bevestiging gekregen dat wanneer een organisatie duurzaam wil organiseren, het traditionele leiderschap niet meer passend is. Wil je medewerkers gemotiveerd en betrokken houden dan zul je aanspraak moeten doen op hun intrinsieke motivatie. Jammer dat er niet meer tijd was om met de twee onderzoekers dit onderwerp verder uit te diepen.

De middag hebben we afgesloten met een aangeklede borrel waar we nog hebben nagepraat over de workshops.

Carl Mein1In de auto op weg naar huis  kon ik terugkijken op een interessante nieuwjaarsbijeenkomst en realiseerde mij dat de twee workshops een mooie aanvulling op elkaar waren.  Ik hoop nog veel van dit soort bijeenkomsten mee te mogen maken. Gezien de plannen en de ambitie van NVO2 heb ik daar alle vertrouwen in.

2 Comments
  1. Guido van de Wiel 2 jaar ago

    Dag Carel,
    Leuk om zo terug te lezen hoe je de ledenmiddag ervaren hebt!
    Hartelijks, Guido

  2. Tamara Hoogerwaard 2 jaar ago

    Ik was zelf bij de workshop van Connect, leuk om alsnog een inkijkje te krijgen in de andere workshops. Momenteel zijn we druk bezig met het programma van de ALV in maart, graag tot dan!

Leave a reply

©2017 NVO2 - website door Thumbs Up

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account