Concept Beroepscode gereed voor toetsing na de zomer

Afgelopen donderdag heeft de Werkgroep Beroepscode 2.0 de laatste hand gelegd aan het concept van onze nieuwe beroepscode. Deze beroepscode heeft als doel HRD-professionals richting te geven in het acteren naar de diverse partijen waar wij mee te maken hebben. Zo kun je deze code benutten als je in een lastige situatie zit, en kan het je richtlijnen geven daarmee om te gaan. En je kunt het gebruiken om aan een klant helder te maken wat die van een HRD-professional mag verwachten.

Hiervoor hebben wij verantwoordelijkheden geformuleerd van de HRD-professional ten aanzien van samenleving, klant, lerende, vakgenoten en onszelf. Daarbij hebben wij telkens de slag gemaakt van waarden naar normen naar leidraden voor ons handelen. Bij elke categorie geven we voorbeelden van gedragingen die daarbij passen.

Na de zomervakantie nemen wij contact op met leden, bedrijven en onderwijsinstellingen in ons werkveld om de concept-beroepscode te toetsen op de onderstaande drie uitgangspunten.

De beroepscode:

  • heeft toegevoegde waarde  voor de HRD-professional en zijn/haar (interne) opdrachtgever;
  • is praktisch toepasbaar, gericht op zichtbaar gedrag van de HRD-professional;
  • lokt dialoog uit over toepassing en dilemma’s.

De vraag die wij hierbij zullen stellen is:
Heb je dilemma’s in je werk als HRD-professional en helpt deze beroepscode je om hiermee om te gaan?

Wil je hieraan bijdragen? Neem dan contact op met Mark van de Weijer, de trekker van deze werkgroep, via mark@markvandeweijer.nl. Wij stellen jouw bijdrage(n) zeer op prijs!

 

0 Comments

Leave a reply

©2017 NVO2 - website door Thumbs Up

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account