Conferentiebezoek Learning Technologies 2017 Londen: deel 1

Elk jaar vindt in Londen de Learning Technologies Conference plaats, de grootste Europese conferentie op L&D gebied. Er is veel aandacht voor nieuwe technologie op zowel de Conference als de (gratis toegankelijke) Exhibition, maar de aandacht verbreedt zich steeds meer, naar onder andere leiderschapsontwikkeling, learning design, social learning en thema’s als 70-20-10.

Sinds een jaar of vier neemt onder de bezielende coördinatie van Ger Driesen en de NVO2 een Nederlands-Belgische delegatie deel. Docent Opleidingskunde Marlo Kengen en ik pionierden mee in de eerste delegatie, die bestond uit een mens of 8, inmiddels is de groep uitgedijd tot 40 personen. Een bijzondere ervaring is dat netwerken met landgenoten over de grens minstens zo goed lukt als ‘thuis’.
Bijzonder is ook dat veel mensen die ik spreek spontaan aanbieden eens een keer iets te komen doen voor/bij Opleidingskunde. In de trein van het vliegveld naar Londen leer ik Henk kennen, die geavanceerde Performance Support systemen verkoopt vanuit een opleidingskundig perspectief en daar graag iets over komt laten zien, en Moniek die e-learning ontwerpt met Articulate Storyline en ook mogelijkheden voor studenten ziet. Zo gaat het de dagen daarna door. Goed dat we Studio L&D hebben om deze werkveld-steun tot zijn recht te laten komen!

Lees verder…

Blog van Petra Peeters, docent Opleidingskunde Hogeschool Arnhem & Nijmegen (HAN)

0 Comments

Leave a reply

©2017 NVO2 - website door Thumbs Up

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account