De waarde van leren?

Een goede zondag allemaal! The eagles have landed….
Na een mooie vlucht, een prima hotel en al een eerste internationale afspraak over de global waarde van leren….. Tijd voor de eerste echte ASTD-dag. Leren?

Op schiphol, in het vliegtuig en ook de eerste ervaringen in Washington laten het al zien. Leren doen we allemaal en altijd. Van boardingpassen op papier naar QR-code. Van het ervaren of je wel of geen groepsmens bent/wilt zijn tot en met de (digitale-)ontmoeting. De gesprekken in het vliegtuig en in/bij het hotel zijn leuk, leerzaam, verrassend en intens. Een leerervaring dus.
Wat maakt dat deze ervaring zo intens is en blijft? Omdat de ASTD er alles aan doet om werkende bestanddelen van het leren te beinvloeden:
– Focus: De ASTD-app maakt dat je uitgebreid vooraf kunt bepalen wat je wilt zien en beleven. Tot en met een soort Tom Tom in de app word je in staat gesteld om gefocust te zijn op het leerresultaat wat je wilt behalen.
– Feed-back. Een groep, een delegatie maar natuurlijk ook een What’s app-groep, twitter en andere middelen maken dat je snel kunt reflecteren en kauwen op wat je hebt beleefd en gaat beleven.
– Learner-control: je arrangeert zelf de ontmoetingen en het gesprek. Je hebt er zelf moeite in gestoken om in het vliegtuig te komen en het kaartje voor de ASTD te bemachtigen. Je bepaalt zelf wat je waarom wilt zien en of je dat voor jezelf doet of voor de organisatie waarvoor je werkt.
– Facilitator: In Washington weet ik zeker dat ik het beste van het beste ga tegenkomen als het gaat om facilitators van sessies. Thoughtleaders op nieuwe onderwerpen, subjectmatter experts als het gaat om bewezen concepten en boeiende/verrassende ontwerpen van leeroplossingen.

Alle ingredienten voor het leren zelf zijn aanwezig. Morgen maar eens kijken hoe het met de transfer van dat leren zit. En de dag erop dan voor het rendement zelf? Keep you posted. Ik heb er veel zin in.

@Ger, veel succes vandaag!
@delegatieleden: tot vanmiddag bij de borrel!
En mijn eigen programma?: CEO Challenge 2014, ROI2.0, The best Training is no Training. Ik beslis later 🙂

Rick de Rijk

0 Comments

Leave a reply

©2017 NVO2 - website door Thumbs Up

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account