Delegatie naar de Learning Technologies conferentie in Londen

Hoe krijg je een groep van 47 HRD professionals uit België en Nederland twee dagen bij elkaar? Organiseer een delegatie naar de Learning Technologies conferentie in Londen!
Op 1 en 2 februari was de delegatie in Londen om aan de conferentie deel te nemen of de vakbeurs te bezoeken.

Het is jammer dat de naam van de conferentie eigenlijk de lading niet goed dekt. De conferentie gaat veel meer over trends en moderne toepassingen van leren: technologie is eerder een bijzaak dan een hoofdzaak. Breinkennis, design van leren, social learning, de rol van de HRD afdeling nemen een groot deel in van het conferentie programma. Wie vooral op zoek is naar technologie kan prima terecht op de gratis vakbeurs op dezelfde locatie.

De conferentie start beide dagen met een keynote, meestal over trends. Op dag 1 was de keynote van de Nederlander Thimon de Jong over ‘Learning and living in a connected society’. Daarna zijn er vijf parallelle tracks van sessies te volgen die zijn geordend rondom een centraal thema per track. De sprekers zijn voornamelijk uit de UK maar altijd ook enkele Amerikanen. De setting van de conferentie is vrij overzichtelijk zodat het vrij makkelijk is om collega conferentie bezoekers en sprekers te ontmoeten en met hen in gesprek te gaan.

Dit jaar was de vijfde keer dat een delegatie de conferentie bezocht, mede georganiseerd door de Belgische vereniging VOVnetwerk en NVO2. In januari was er een delegatie pre-meeting en de avond voor de conferentie kwamen de meeste (40) delegatieleden bijeen om samen te eten in een Italiaans restaurant in Londen. Delegatieleden waarderen dat ze samen op pad zijn tijdens de conferentie en ook steeds tussentijds hun ervaringen en vragen kunnen delen. Dat gaat ook door na de conferentie: op 7 maart volgt de post-meeting in Breda. En natuurlijk delen diverse delegatie leden hun bevindingen via mooie blogposts. Kijk ook op de NVO2 blog voor een overzicht. Volgend jaar op 31 januari en 1 februari 2018 is de volgende conferentie en kans om je aan te sluiten bij de delegatie.

0 Comments

Leave a reply

©2017 NVO2 - website door Thumbs Up

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account