Iedereen zijn eigen droomvlucht

Eind januari gingen Sabine Elings en Marie-Louise ter Horst van de Vragenbrigade op bezoek bij Inge van der Pol, HRD-adviseur bij de Efteling. De studenten namen samen met Inge van de Pol het vraagstuk voor Anders leren en werken 2015 onder de loep.

Kenmerkend voor het familiebedrijf is de informele sfeer, samenhorigheid en de medewerkers die trots zijn op het bedrijf waar ze werken. De ontwikkeling van medewerkers staat hoog op de agenda licht Inge van de Pol toe. Momenteel zijn er interne opleidingstrajecten en samenwerkingsverbanden met externe opleidingsinstituten. De HRD-adviseur wil het ontwikkeltraject naar een hoger plan brengen en de medewerkers de mogelijkheid geven tot verdere ontwikkeling en persoonlijke groei zodat zij hun eigen ‘droomvlucht’ creëren.

Dromen met je ogen open
Droomvlucht is één van de meest populairste attracties van de Efteling. Een wereld vol wonderen, waar je droomt met je ogen open. Deze dromen wil de Efteling ook werkelijkheid laten worden voor hun medewerkers – om zich verder te ontwikkelen in gebieden die hen persoonlijk raken.

droomvlucht-1129x311
Inge van de Pol vertelde dat de Efteling een diversiteit aan werknemers kent. Van jong tot oud, gestudeerd tot ongeschoold, seizoenwerkers en personeel in vaste dienst. Hoe zorg je ervoor dat al deze verschillende mensen de ruimte voelen om hun eigen ‘leerdromen’ te verwezenlijken? Aan welke tools en hulpmiddelen hebben zij behoefte? Iedereen leert op een verschillende manier. ‘Zouden wij ons hier bijvoorbeeld niet wat meer op kunnen aanpassen?’ vragen we ons tijdens deze vragenbrigade af.

De HRD-adviseur van de Efteling benadrukt duidelijk dat ze niemand wil dwingen. ‘Medewerkers moeten hun eigen doelen en tempo aangeven en wij willen hiervoor de juiste handvatten aanbieden. De Efteling wil medewerkers de mogelijkheid geven om zich verder te ontwikkelen in gebieden waar zij interesse in hebben. Dus niet alleen functioneel opleiden maar het optimaal benutten van het potentieel en eigen talent,’ aldus Inge van de Pol.

Aan het einde van het gesprek zijn een heleboel onderwerpen de revue gepasseerd en komen we tot deze vraagstelling: Hoe realiseren we in de Efteling een leercultuur waarin medewerkers hun eigen droomvlucht creëren? Samen met Inge van de Pol gaan wij in aanloop naar 24 maart dit vraagstuk verder uit werken.

We hopen tijdens het evenement ‘Anders leren en werken’ een inspirerende workshop te presenteren en – samen met de inbreng van HRD-vakgenoten – de medewerkers van de Efteling een stukje dichter bij hun eigen droomvlucht te brengen!

Sabine Elings
BBA Bedrijfskunde Management Economie en Recht
Werving en Selectie Consultant Adecco

Marie-Louise ter Horst
Student Educational Science and Technology
Universiteit Twente

0 Comments

Leave a reply

©2017 NVO2 - website door Thumbs Up

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account