Een nieuwe koers

In 1998 had ik als HRD-professional, werkend vanuit een bureau, een opdracht bij een groot industrieel bedrijf in Zuid Limburg. Of we een werkplekgerichte opleiding wilden ontwikkelen voor operators. Aan de slag dus om mooie opleidingsmappen en job aids te maken. Ook een train-de-trainer maakte onderdeel uit van de totaaloplossing.

HRD in ontwikkeling

Als ik hier ruim vijftien jaar later op terugkijk, is de wereld waarin wij als HRD-professionals werken drastisch veranderd, rijker en spannender geworden. Performance Support, GenY, Talent Development, Business Partners, Virtual classrooms, Informeel Leren, Social Learning, ROI; ontwikkelingen die ons vak de afgelopen jaren een versnelling hebben gegeven. Onze (interne) opdrachtgevers zijn steeds kritischer op toegevoegde waarde. Een (standaard) aanpak is niet meer vanzelfsprekend. Als de vraag uit 1998 in 2015 zou zijn gesteld, was de invulling waarschijnlijk flink anders.

De enige zekerheid die we hebben is dat de wereld om ons heen verandert en dat deze veranderingen steeds sneller zullen gaan. Als vereniging merken we dit. Veel leden zijn ZZP-er. Nieuwe technologie maakt het mogelijk om op andere manieren te netwerken en te professionaliseren dan uitsluitend in bijeenkomsten in het midden van het land. Mensen en informatie die je nodig hebt, zijn op internet makkelijk te vinden. Een bedreiging voor NVO2?

Verbindend, deskundig en samenwerkend

Als nieuwe voorzitter van de NVO2 zie ik juist kansen om meer HRD-professionals te binden en te boeien dan de kleine 1200 leden die we nu hebben. Daarbij vind ik het belangrijk dat het bereik van NVO2 in het HRD beroepsveld groeit dan het absolute aantal leden. Hiervoor benaderen we actief organisaties voor een lidmaatschap en zoeken verbinding met Young professionals via Connect. We halen de banden met hogescholen, universiteiten, Europese onderzoeksinstellingen en ATD verder aan, zodat we meest recente ontwikkeling in ons vakgebied beschikbaar kunnen maken in onze vereniging. We zoeken manieren om, ondersteund door technologie, het leden makkelijk te maken collega’s op expertisegebieden te vinden en om in contact te komen met experts. We maken keuzes door bijvoorbeeld het ATD competentie model te kiezen als basis voor professionalisering en registratie en in een volgende fase voor certificatie.

De afgelopen jaren zijn veel ontwikkelingen al ingezet. Ik zou onrecht doen aan de inspanning die al geleverd is en waarop we nu vervolgstappen kunnen nemen. En als ik kijk naar 1998, dan zijn ook oplossingen van toen zoals leren op de werkplek nog steeds actueel. Geen oude schoenen weggooien voordat …

Inspirerend, vernieuwend en betrokken

Het is geen kleine stap die we moeten maken willen we dé beroepsvereniging zijn en blijven. Een community waar de HRD-professional zich thuis voelt, kan netwerken en zich continu kan professionaliseren. Dit kan alleen door samen met HRD-professionals vervolgstappen te maken. Als voorzitter van het nieuwe NVO2 bestuur, ondersteund door een versterkt bureau, nodigen we je van harte uit om dit samen met ons te realiseren!

0 Comments

Leave a reply

©2017 NVO2 - website door Thumbs Up

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account