Impressie Storytellingdag “Volg het witte konijn”, 24 mei 2012

 

 “I can’t go back to yesterday because I was a different person then.”

-Lewis Carol, Alice in Wonderland-

 

foto witte konijn storytelling

Geschreven door Johan van der Kooij, Trainer/Coach, projectleider “Trekhaak gezocht, ZZP’ers in de HRD”

Volg het witte konijn! -Een pleidooi voor het onbekende leren-

Op een mooie dag in mei reis ik naar het Storytelling Event in de Hilvarenbeek Studio’s en duik ‘into the rabbit hole’…

Op de tribune zit ik tussen 80 andere trainers en coaches geboeid te kijken en luisteren naar de inleiding van Karen de Vries en Mieke Bouma. Ik word verrast en geraakt door hun aanpak: geen programmasheet over hoe laat en waar de workshops worden gegeven, maar ik hoor inspirerende verhalen, ik leun achterover en ontspan…. Wel word ik vriendelijk verzocht om mij open te stellen voor het onbekende en net als Alice te durven springen… te vertrouwen dat dit event me mee zal nemen op een inspirerende glijbaan van ervaringen. Te vertrouwen dat hetgeen ik mee zal maken, de juiste inzichten zal geven die ik nodig heb in het hier en nu van mijn leven… (Klik hier voor meer impressies)

Is dit niet een heerlijke uitnodiging om mijn controle los te laten? En gaat dit niet over hetgeen we nodig hebben in de globale samenleving van dit moment? Met de economische instabiliteit wordt van mij, als ZZP’er in de HRD-wereld, een nieuwe, flexibele aanpak gevraagd. Ik moet oude verwachtingen loslaten en met nieuwe ogen naar de toekomst kijken… maar hoe doe ik dat?
Acteur Peter Faber is op het podium een inspirerende verteller en neemt ons mee in zijn intrigerende en bewegelijke levensverhaal. Het succes van zijn ABC is even simpel als treffend: doe de dingen met Aandacht, Betrokkenheid en Creativiteit. Hij suggereert om onze Rode Reus, ons hart, in te zetten als leidende gids.
2012 was voor mij een jaar van intense omslag en verandering. Net op het moment dat ik reflecteerde op de vraag hoe verder te gaan met mijn werkzaamheden in HRD-land, ontmoette ik een wit konijn in de vorm van een collega uit de theaterwereld; of ik mee wilde werken aan een theatervoorstelling die ingezet wordt voor organisaties en bedrijven. Nu, bijna een jaar later ben ik aangenaam verrast om te zien waar ik sta; het is alsof ik alle opgedane expertise in mijn werkleven samenbundel. Wat mij geholpen heeft in deze omwenteling is niet het accent te leggen op ratio en berekening maar te vertrouwen op gevoel en intuïtie, op een of andere manier wist ik dat het goed zou komen…met onder meer dit als resultaat:

Op 7 oktober organiseer ik samen met de NVO2 een event voor ZZP’ers in de veranderende HRD wereld. Een inspirerende middag waarin een theaterale roadmovie, workshops en ontmoeting centraal staan. Dit allemaal naar aanleiding van een reis van theatermaker Tjerk Ridder: hij liftte met een caravan, maar zonder auto van Utrecht naar Istanboel.  Daarvoor wil ik je alvast drie vragen stellen om over na te denken: 1. Wat is spreekwoordelijk jouw Trekhaak; Wat zijn jouw kwaliteiten die je te bieden hebt in deze tijd? 2. Welke trekhaak, wie-wat, heb jij nodig om verder te komen in je werkleven? 3. Hoe ga je dat kenbaar maken?  De theatervoorstelling van Tjerk Ridder en Matthijs Spek helpen je om deze vragen te beantwoorden, net als de workshops: Storytelling-Tjerk Ridder’, ‘Stemexpressie-Ellen van Velthoven’ en ‘Karakter in beweging-Johan van der Kooij’.

Nieuwsgierig naar Trekhaak Gezocht? Lees hier meer.

 

0 Comments

Leave a reply

©2017 NVO2 - website door Thumbs Up

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account