Kick-off leertraject Anders leren en werken

Vooraf aan de praktijkdag ‘Anders leren en werken’ organiseert Willy Harkink, programma manager bij NVO2, een leertraject voor studenten Onderwijskunde, Opleidingskunde of HRM. Tijdens dit leertraject brengen studenten in duo’s een praktijkcase van een organisatie in kaart.

Juist de nieuwsgierigheid en leergierigheid van studenten bieden verrassende inzichten voor de case-inbrenger!

Eva Blokhuis

Eva Blokhuis

Op vrijdag 9 oktober was de kick-off van het leertraject ter voorbereiding op de praktijkdag ‘Anders leren en werken’. Zonder al te veel files kwam ik, Sandra – student Opleidingskunde aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, aan bij het Politie Diensten Centrum in Nieuwegein. Voor Eva – Master student Educational Science Technology aan de Universiteit van Twente – verliep de heenreis minder soepel (autopech). Een eerste live kennismaking bleef uit. We wisselden onze Skype-namen uit om even later via het beeldscherm kennis te maken.

Verdeling van de vraagstukken en begeleiders

Sandra Heijs

Tijdens de verdeling van de vraagstukken was het aan mij om een keuze te maken. Vooraf waren de vraagstukken al toegestuurd, zodat we konden nadenken over onze favoriet. Nog niet zo gemakkelijk, gezien het alle drie interessante en leerzame vraagstukken waren! Met een lichte voorkeur voor de organisatie van Movisie, werd dat ons vraagstuk.  

Eén vraagstuk werd helaas deze ronde nog niet meegenomen, omdat er maar twee studentenkoppels waren. Begeleiders waren er echter in overvloed! Zes HRD-professionals waren bereid om ons tijdens het proces te begeleiden. Dat betekent dat wij de luxe hebben van drie begeleiders die ons kunnen helpen om zoveel mogelijk uit dit leertraject te halen. We krijgen de komende periode begeleiding van Mirjam van Dam – oud-studente Opleidingskunde, Henk de Jonghe – docent Opleidingskunde en Pascale Klein Hegeman – HR-adviseur.

Aan de slag!

Vrijdag 6 november vindt het eerste gesprek met Movisie plaats. Om ons hierop voor te bereiden, gaf Miriam Boer een korte workshop over het voeren van een goed intakegesprek. Een belangrijke tip voor het intakegesprek is: ken de organisatie. We kregen dan ook de opdracht om ons te verdiepen in de organisatie, in ons geval Movisie. Ook hierbij kwamen de nieuwste technologieën weer goed van pas. De smartphones werden uit de broekzakken gehaald om de website van Movisie door te spitten.

Vervolgens hebben we vragen geformuleerd voor het eerste gesprek. We kregen de gelegenheid om met deze vragen te oefenen in een gesimuleerd intakegesprek. Door een zeer geloofwaardige rol van één van de begeleidsters, hebben we onze vragen als het ware kunnen ‘uitproberen’. Naderhand kregen we bruikbare tips mee, die ons helpen om het echte intakegesprek op 6 november nog beter uit te voeren.

Richting het einde

Na de uitleg over de praktijkdag op 12 april, werden we beloond met eerder dan gepland nog even na-borrelen. We kijken terug op een geslaagde kick-off en hebben erg veel zin om aan de slag te gaan!

0 Comments

Leave a reply

©2017 NVO2 - website door Thumbs Up

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account