Learning Technologies 2017

“May I scan your exhibition badge, love?”. De medewerker van het evenement ‘London Learning Technologies’ kijkt me vriendelijk aan, gewapend met een scanner in zijn hand. Heerlijk, ik ben weer in Londen, waar elk jaar begin februari de grootste Europese beurs plaatsvindt op het gebied van leertechnologieën. Leveranciers laten op deze beurs hun nieuwste producten zien. Ik ben hier namens ICM om als Adviseur in Learning & Development op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Je kunt tijdens deze twee dagen in Londen ongeveer 250 beursstands bezoeken, waar je onder andere de toepassing van virtual reality in trainingen ziet, demo’s krijgt van gamified leertrajecten, e-learning technologie kunt bekijken of vernieuwende Learning Management Systemen kunt inzien. Ook geven veel aanbieders op de beursvloer een mini-seminar van een half uur, waarin ze laten zien hoe hun product werkt. Naast de beurs kun je tegen betaling ook de conferentie bezoeken, waar sprekers het hebben over onderwerpen als 70:20:10, personalisation en het verhogen van het rendement van leren.

In 2015 bezocht ik de conferentie, maar dit jaar koos ik voor de beurs. Ik heb behoefte aan de praktische vertaalslag. Ik wil van aanbieders van leren zien hoe ze met technologie leertrends toepassen in de praktijk. Ik zoek bijvoorbeeld goede voorbeelden van het gebruik van Virtual Reality in trainingen. Op de beursvloer kun je die voorbeelden zien en erover doorpraten met leveranciers, hoe zij trends in L&D hebben vertaald naar producten voor trainingsbureaus zoals ICM, maar ook voor HR-afdelingen of voor managers en cursisten.

Lees verder…

Blog van Laura van den Ouden, trainer ICM

0 Comments

Leave a reply

©2017 NVO2 - website door Thumbs Up

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account