Learning Technologies, Londen

Ook NVO2 was vertegenwoordigd op de Learning Technologies in Londen. Op 28 en 29 januari 2015 vond in Londen de ‘learning technologies’ conferentie en vakbeurs plaats. Deze tweedaagse conferentie brengt HRD professionals vanuit de hele wereld bij elkaar. In vijf tracks verzorgden 70 sprekers diverse sessies met oa Sugata Mitra (ted talk), Fons Trompenaars (cultuur), Tony Buzan (mindmap), Gerd Leonard (futurist), Jane Hart (social learning) en Charles Jennings (70:20:10).

Voor de derde keer op rij, trok Ger Driesen een Nederlandse delegatie van 20 deelnemers waaraan dit jaar ook 3 VOV-leden participeerden.

 • Bekijk wie de sprekers waren op de conferentie
 • Raadpleeg de artikels over L&D topics die aan bod kwamen op de conferentie via deze online brochure
 • Bekijk de video presentaties
 • Isabel De Clercq, learning solutions consultant bij Kluwer opleiding was één van de drie deelnemers uit Vlaanderen.
  Ze deelt haar bevindingen in deze blogpost van the Kluwer Learning Live blog
 • Petra Peeters en Marlo Kengen van de HAN hebben ook hun ervaringen gedeeld via hun blog.
 • Joitske Hulsebosch en Sibrenne Wagenaar hebben een hele serie (!) live  blogs geschreven vanuit Londen

Reacties van de deelnemers

De sfeer was uitstekend, de sessies op de conferentie ook
Wat mooi is, is dat – zeker als je in het buitenland bent – dat je sessies samen kan volgen of juist verdelen als het moeilijk kiezen is, dat je kan opgaan in de Engelse community en daarna weer even met elkaar de vertaling naar ‘thuis’ maken.

Internationaal netwerken dankzij NVO2

We zijn heel blij dat het concept van een Nederlands/Belgsiche delegatie geslaagd is: we zijn een klein taalgebied en Nederland en Vlaanderen kunnen veel van elkaar leren en elkaar helpen.
Deze samenwerking bleef bovendien niet onopgemerkt in Engeland en de relaties met de UK beginnen steeds beter vorm te krijgen. Don Taylor, de conferentiedirecteur zal overigens spreken op het Next Learning event waar je als NVO2-lid ook naartoe kan .

Volgende internationale netwerkevents waar je samen met NVO2 naartoe kan gaan:

 • ATD 17 tot 20 mei – Orlando, Florida
1 Comment
 1. Ger Driesen 2 jaar ago

  Het was een zeer interessante conferentie en een heel plezierig om met een Belgisch/Nederlandse delegatie samen op pad te zijn. Op de foto zie je conferentie directeur Donald Taylor die tijdens de receptie voor internationale bezoekers na de eerste conferentie dag even bijkomt. Aan zijn voeten draagt hij de ‘klomp pantoffels’ die hij juist daarvoor heeft uitgepakt: het was een cadeau van onze delegatie – hij was op die dag ook jarig.

Leave a reply

©2017 NVO2 - website door Thumbs Up

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account