Leercultuur creëren? Managers zijn de sleutel!

Trainen en opleiden: een magisch middel om de prestaties van je organisatie te verbeteren… Gelukkig hoor ik steeds meer tegengeluiden. Waarom gelukkig? Omdat uit een heleboel onderzoek blijkt dat leren voor een groter deel plaatsvindt op de werkplek, in plaats van in trainingen. Begrijp me niet verkeerd, ook trainingen zijn van toegevoegde waarde, mits in de juiste situatie ingezet!

70:20:10 model 
Het 70:20:10 model stijgt wereldwijd in populariteit. Tijdens de ATD komt het in talloze sessies ter sprake. Het model wordt vaak uitgelegd als: 70 % van wat mensen leren, leren ze in hun werk, 20% in interactie met anderen en 10% tijdens trainingen.

Of deze getallen kloppen, daar heb ik zo mijn twijfels bij. Ik denk dat de verhoudingen verschillen in diverse situaties. Of iemand bijvoorbeeld een novice of een expert is in een bepaald werkveld beïnvloedt volgens mij die verhoudingen.

Zoals Charles Jennings zelf ook al aangeeft: it is not about the numbers! Het gaat erom dat de werkplek een krachtige leeromgeving is en dat we niet te pas en te onpas naar trainingen moeten grijpen.

Betrokkenheid 6 keer zo groot, productiviteit 2,5 keer zo hoog!
Hoe kun je leren op de werkplek optimaal faciliteren? Wat kun je doen om een leercultuur binnen je organisatie te creëren? Wendy Axelrod gaf op dinsdag 24 mei een inspirerende sessie met als thema ‘Cultivate managers to become your partners in talent development’.

Uit onderzoek blijkt dat de rol van de manager groot is als het gaat om leren en ontwikkelen. Zo blijkt de betrokkenheid van medewerkers met een manager die een actieve rol neemt wat betreft leren en ontwikkelen, 6 keer zo groot en de productiviteit 2,5 keer zo hoog!

Wat is de rol van de manager?
‘Manage with development in mind’, Wendy Axelrod noemt 5 tips voor managers:

  1. Maak van elke dag een ‘development day’.
  2. Schenk aandacht aan de psychologische kant van ontwikkeling.
  3. Zorg voor ‘development partners’. Connect medewerkers en experts met elkaar, om van elkaar te kunnen leren.
  4. Leer medewerkers vaardigheden die helpen om te navigeren in het politieke landschap van de organisatie.
  5. Creëer een ‘environment to drive development’.

Make Talent Your Business Leercultuur creeren
Smaakt dit naar meer? Ik was erg geboeid door de sessie van Wendy Axelrod en na de sessie kon ik het niet laten om richting de bookstore te rennen, driftig op zoek naar haar boek. Als je benieuwd bent naar de uitwerking en toepassing van bovenstaande 5 tips kan ik je het boek  ‘Make Talent Your Business’ zeker aanraden!

Ik denk dat ik mij in het vliegtuig terug niet hoef te vervelen 😉 Maar nu eerst nog even genieten van de laatste sessies op de ATD en de diversiteit aan L&D professionals van over de hele wereld die hier samen zijn gekomen om kennis en ervaringen met elkaar te delen.

Laurien Broekman, adviseur Leren & Ontwikkelen
Belastingdienst

Belastingdienst

0 Comments

Leave a reply

©2017 NVO2 - website door Thumbs Up

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account