Leren in tijden van Google: twee persoonlijke ervaringen en een vraag

foto (6)Ziehier Kiekeboe onze nieuwe hamster… Het beestje was ontsnapt en wat zoeken in huis leverde (natuurlijk) niets op. Ik besloot toch even te Googlen en kreeg wat goede tips: (1) zoek ‘s avonds / ‘s nachts want overdag heeft geen zin dan slaapt ie en (2) leg eten in verschillende kamers en kijk waar het eten weg is – in die kamer zit ie. En ja wat een goede tips! Overal 4 korreltjes eten neergelegd en alleen in de huiskamer was het weg. S’avonds laat zagen we hem opeens rennen! Zo zie je dat zelfs bij het zoeken van een ontsnapte hamster zoeken op internet een rol speelt.

Nog een eigen ervaring: ik wilde leren om social network analyses te doen, voor mij een nieuw vakgebied. Mijn eerste stap was het volgen van een e-learning cursus. De cursus viel heel erg tegen want het waren 4 online colleges, zonder oefeningen en zonder de mogelijkheid vragen te stellen. Hierna ben ik op zoek gegaan naar gelijkgestemden en hebben we met 4 professionals afgesproken om uit te wisselen over social network analyse. Dit leidde tot veel inspiratie en steun en het idee om het te gaan toepassen en zo al doende te leren- inmiddels pas ik het toe waarbij ik af en toe schrik en me afvraag of ik het wel voldoende onder de knie heb… Ik ben lid van een internationale facebook groep getiteld ‘Network weaving’ waar ik een aantal van mijn praktijkvragen kwijt kon. Daar bood een Canadees aan om een keer te Skypen en zo te helpen met een analyse in de praktijk. Hier heb ik heel veel van geleerd. Nu lees ik het boek Analyzing Social Networks omdat het in deze groep werd aangeraden, het leest heel anders omdat ik het nu vanuit 2 praktijkervaringen lees. Uiteindelijk ga ik in oktober een MOOC volgen over SNA en die MOOC kwam ik op het spoor omdat ik de hashtag #sna volg op twitter. De praktijkervaringen delen we in november in een netwerk waar één van ons lid van is. Misschien was een goede training wel beter geweest maar tegelijk is het mooi dat je er zonder training ook komt.

Ik zie om me heen dat technologie manieren van leren beïnvloeden – het is heel normaal om youtube filmpjes te gebruiken in een training, les of opleiding en zo komt de wereld binnen. Er zijn MOOCs (Massive Open Online Courses) waar mensen gratis aan mee doen. Professionals gebruiken handige apps, twitter, LinkedIn groepen of sociale media om bij te blijven. Als je niet op een naam kunt komen google je even..

Ik wil deze ervaringen graag delen om mensen aan het denken te zetten over deze veranderingen gedreven door technologie. Wat betekenen deze veranderingen voor de HRD-praktijk? Leren in tijden van Google- wat doet de HRD professional in tijden van Google? Jolanda Botke vraagt zich in deze NVO2 blogpost af of we ons niet teveel bezig houden met de training en opleidingskant (de 10%). Jane Hart denkt dat er behoefte is aan een learning ‘concierge’. Wat denk jij? Deel het hieronder in de reacties.

3 Comments
  1. Wilga Janssen 4 jaar ago

    Dag Joitske. Je beschrijft voor mij heel herkenbaar gedrag. Het laat ook meteen zien dat leren ten dienste staat van het oplossen van problemen of realiseren van een resultaat. En dan kan het informeren en leren overal ontstaan en is een middel tot… Ik doe hetzelfde als jij voor mijn eigen vraagstukken. Het wordt voor mij ingewikkeld als het gaat om ‘aan de persoon verbonden’ vaardigheden. Met als voorbeeld: hoe leer ik met behulp van alle nieuwe middelen om beter te onderhandelen, of beter de vergadering voor te zitten. Of hoe verbeter ik mijn eigen stijl van begeleiden. Team- en organisatieontwikkelingsvragen vind ik nog lastiger qua on-line leren. Filmpjes, nieuwsbrieven, artikeltjes kun je vinden op het web. En worden volgens mij door iedereen ook al ingezet. Maar hoe maak je een kloppend geheel van off line en on line leren bij dit soort vraagstukken. Dat is mijn puzzel. En het lijkt me leuk er een keer over van gedachte te wisselen.

    • Joitske Hulsebosch 4 jaar ago

      Ha Wilga, dank voor je reactie! Ik vind het wel interessant hoe je omgaat met verschillen tussen individuen, mensen die het lastig vinden zelf hun weg te vinden. Uitwisselen is leuk – ben je lid van de LOSmakers groep op LinkedIn? misschien wel leuk daar een discussie te starten?

Leave a reply

©2017 NVO2 - website door Thumbs Up

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account