Performance management: het gaat over mensen!

Meestal mijd ik de performance management sessies tijdens conferenties. De reden: het gaat over cijfers, schema’s, excelsheets en resultaten. En zeker in Amerika waar meten een tweede natuur lijkt te zijn. Tijdens deze ASTD heb ik twee sessies achter elkaar gezien over performance management, van Marcus Buckingham en David Rock. Beiden komen van andere stromingen: Buckingham van de sterke punten. Zijn theorie is dat mensen allemaal sterke punten hebben die uniek zijn. Hij pleit er sterk voor dat mensen hun sterke punten ontwikkelen in plaats van te focussen op de zaken die ze niet kunnen.

David Rock beschrijft de werking van het brein. Omdat ons brein veel waarde hecht aan veiligheid en snel een dreiging ervaart kan het krijgen van feedback als zeer bedreigend overkomen. Deze twee heren hebben gemeen dat ze mensen centraal stellen. Dus ik was erg nieuwsgierig naar hun ideeën over performance management. En ik werd niet teleurgesteld. De gedachte dat het menselijk brein meer kan als het gevoed wordt door het positieve werd door de heren vertaald in een aantal praktische tips. Zo beschrijft Buckingham een geheel andere wijze van beoordeling, geen 360 meer maar gewoon de manager die 4 simpele vragen beantwoord over een medewerker:

1. zou ik hem weer vragen voor de klus?

2. heeft hij bijgedragen aan het team?

3. ga ik deze persoon aanbevelen?

4. moet er actie genomen worden met betrekking tot het werk van deze persoon?

Daarnaast beveelt Buckingham een persoonlijke pagina aan per medewerker om te kunnen beoordelen of iemand wel die dingen doet waar hij het beste in is. Heel simpel en effectief.

David Rock focus op de ontwikkeling van een groeimindset in een organisatie. Want als er een ding niet goed is voor ons brein dan is het wel feedback van anderen, we raken daar ernstig door in de stress. Ontwikkelingsgerichte feedback echter zorgt dat we beter gaan functioneren.

Voor mij voegde deze twee heren iets toe aan hun eigen eerdere werk en het anders omgaan met performance management. Het gaat er tenslotte om dat we met zijn allen goed werk doen, toch?

Meer lezen in het laatste boek van Buckingham kun je zijn ideeën over performance management terugvinden.

 

0 Comments

Leave a reply

©2017 NVO2 - website door Thumbs Up

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account