Terugblik dag 4 ATD 2016 met ‘pap in de benen’

Ik heb nog een beetje pap in de benen van het eindfeest van gisteren, maar ook vandaag heb ik een aantal workshops gevolgd. Welke dit zijn en wat mij is opgevallen lees je hierna via onderstaande links.

7 crucial Factors to Make Transfer Happen

Laura den Ouden

Ending the ROI Void: What You Should Measure Come Monday

Donna Wells

Closing key note – Better and Faster: The Proven Path to Unstoppable Ideas

Jeremy Gutsche

De keynote van deze laatste dag was van Jeremy Gutsche van Trendhunter en gaf weer veel energie. Met name door zijn presentatie en hoe hij innovatie handzaam wist te maken. Jeremy Gutsche ATD 2016

Ik had nog nooit van Jeremy Gutsche gehoord, maar na deze keynote ga ik zijn boek ‘Better en Faster’ zeker kopen. In een wervelende presentatie van ongeveer 50 minuten, nam Jeremy aan de hand van het leven van zijn vader ons mee in innovatie, lef, behoudenheid en mislukking.

Wist je dat een top 500 bedrijf in de VS in de jaren 50 gemiddeld 75 jaar bestond? Op dit moment is dat nog gemiddeld 15 jaar. Alleen als je jouw manier van werken en ondernemen aanpast aan nieuwe denkwijzen en doelgroepen, als je weet verbinding te maken tussen gebieden/producten die andere bedrijven niet zien en slim gebruik kan maken van technologie, innoveer je. En weet: de concurrentie is over het algemeen luier dan je denkt. Maar weet ook dat 80% van de innovaties mislukken.

Nieuwsgierig? Jeremy deelt op zijn website hoe je Better en Faster kunt ontwikkelen.

En nu zit het er weer op, morgen naar huis met een bak aan inspiratie en woeste ideeën!

Wat voor mij prominent een plek heeft gekregen is dat ons vak bestaansrecht heeft, maar alleen als we de link naar performance van de deelnemer koppelen aan de performance van de organisatie. Daarnaast zet de trend van gepersonaliseerd leren door. Leer en ontwikkel alleen dat wat voor jou relevant is om je werk te kunnen doen. Technologie gaat snel en Virtual Reality en Adaptive Learning ondersteunen dit.

Een andere ‘vangst’ van de ATD is voor mij een uitbreiding van mijn netwerk in de Nederlands/Belgische delegatie via NVO2. Wat is het gaaf om met een flink aantal landgenoten zo’n conferentie te ervaren. Wist je dat Nederland qua omvang de zesde plek in nam als het gaat om de internationale deelname? Door mijn rol als voorzitter van NVO2 heb ik ook veel kennis mogen maken met buitenlandse collega’s in het vakgebied; verrijkend en verrassend.

Wil je dat ik mijn ervaringen verder met je deel, laat het me weten. Stephan

EMC

0 Comments

Leave a reply

©2017 NVO2 - website door Thumbs Up

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account