Voorop lopen in HRD

NVO2 volgt het internationale competentie model van ATD, the Association for Talent Development. Dit model is tot stand gekomen met inspraak – via casestudies – van vele HRD en Learning & Development professionals over de hele wereld.

Het vernieuwde competentie model herdefinieert de vaardigheden en kennis die nodig zijn voor HRD of L&D professionals om nu en in de toekomst succesvol te zijn. Veranderingen, trends en ontwikkelingen gedreven door digitale, mobiele en sociale technologie zijn in dit model meegenomen.

Motto ATD: “Through exceptional Learning and Performance, we Create a World that Works Better.”

atd competence model

NVO2 vindt het vooral waardevol om dit model te volgen omdat de beschreven competenties ervoor zorgen dat jij als HRD professional voorop blijft lopen in je vak. Daarbij is het ook nog eens zeer praktisch toepasbaar.

Professionaliseringslijnen 2015

Vorig jaar kozen dertig NVO2-leden samen met het bestuur voor drie thema’s die in 2015 onze aandacht krijgen in de professionaliseringslijnen. Dit zijn de functionele expertise gebieden Leiderschap (Managing Learning Programs) en Digitaal leren (Learning Technologies) en de basishouding rond Business Skills.

Het programma voor Leiderschap is rond!

Kijk in onze agenda welke masterclasses wij hiervoor samen met HRD-experts, voor en vaak ook door onze leden hebben samengesteld. Het programma rond de Business Skills is in een ver gevorderd stadium, houd onze website in de gaten. Vlak voor de zomer starten wij met de ontwikkeling van het programma voor Digitaal leren. Wil je hierover meedenken, neem dan contact op met Willy Harkink.

Lees verder: In mei starten de masterclasses over Leiderschap

0 Comments

Leave a reply

©2017 NVO2 - website door Thumbs Up

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account