Zo bereik je alle managers in je organisatie

Veel managers hebben een exacte achtergrond of een hele zakelijke, no-nonsense instelling. Jack ‘neutron’ Welch (foto) is hun grote voorbeeld. Zulke managers vinden de taal en beelden van veel trainers snel te soft, terecht of niet. Ook laten deze managers zich niet makkelijk door een coach vertellen hoe de wereld in elkaar zit. Datzelfde geldt voor professionals met een technische opleiding.

Deze managers en professionals worden door MD-ers en HRD-ers vaak maar moeizaam bereikt, terwijl ze wel op invloedrijke stoelen zitten. Toch bestaat bij deze groep net zo goed de noodzaak tot verbetering van persoonlijke vaardigheden en behoefte aan individuele feedback. Maar door zich af te zetten tegen ´softe praat´gooien deze managers in de praktijk vaak het kind met het badwater weg. Dat is jammer!

En het is ook niet nodig. Hier ligt een taak voor MD en HRD. We kunnen een handreiking doen door taal en beelden aan te passen aan deze groep. Zo raar is dat trouwens niet: iedere marktgerichte leverancier past zich aan aan zijn klant, nietwaar?

Op 7 maart tijdens het NVP/NVO2-event “Anders leren en werken” verzorg ik de workshop Brainproof Leiderschap. Dat is leiderschap op basis van inzichten, taal en beelden uit de hersenwetenschap (neurowetenschap). Mijn ervaring is, dat we met de neurowetenschap een taal gevonden hebben, die veel van deze managers kan verleiden gemakkelijker over gedrag van hun mensen en … van henzelf te praten.

Voor mij is dit een belangrijke bijdrage van neurowetenschap aan management en leiderschap: een taal en beelden over gedrag die goed vallen bij veel managers. Ze praten nu eenmaal vaak makkelijker over prefrontale cortex en limbisch systeem, dan over shakra’s en energiebanen. Maar uiteindelijk leidt het in beide gevallen tot reflectie over bijvoorbeeld persoonlijke drijfveren en vaste gedragsroutines.

Trouwens, in brede kring is de interesse voor het brein groot. Het gaat tenslotte over onszelf. Niet voor niets zijn er alleen in Nederland al bijna 400.000 exemplaren verkocht van het boek “Wij zijn ons brein” van prof. Dick Swaab. En elke week staat er wel een breinboek in de boeken top 10.

Internationaal krijgt het vakgebied neuroleadership behoorlijk kritische massa. Tegelijk heb ik het gevoel, dat de neurowetenschappen in de niet zo verre toekomst ook hele nieuwe inzichten gaan brengen. Neurowetenschap is één van de hardst groeiende vakgebieden op de universiteiten wereldwijd met de grootste onderzoeksbudgetten.

Vorige week heeft bijvoorbeeld het Human Brain Project een EU-subsidie van 1 miljard (!) euro in de wacht gesleept. Het is dan een kwestie van tijd voordat nieuwe onderzoeksresultaten ons inzicht in gedrag van mensen zullen verdiepen en wellicht veranderen. Daar ben ik van overtuigd.

Wat is jouw overtuiging?

Benieuwd wat Brainproof Leiderschap en neuroleadership in jouw organisatie kan betekenen? Bezoek op 7 maart mijn workshop. Tot dan!

 

1 Comment
  1. Ik ben er van overtuigd dat dit een goede weg is. Zelf ben ik op dit moment bezig met de opleiding HRM. Ik heb echter ook een grote interesse in Psychologie. Helaas zie ik dit te weinig terugkomen in mijn opleiding en krijg het idee dat we hierdoor een grote aansluiting missen bij het opleiden van “nieuwe” HRM’ers.

    Persoonlijk ben ik ook niet van het werken met gevoelens en emoties. Ik vind het nogal snel zweverig worden. Uiteraard ben ik niet de enige in de wereld die er zo naar kijkt, waardoor het logisch is dat deze mensen zich ook in management lagen bevinden. Als HRM’er is het belangrijk dat je iedereen kunt bereiken en dit lijkt me een uitstekende manier.

    Neuroleadership heeft naar mijn idee de toekomst.

Leave a reply

©2017 NVO2 - website door Thumbs Up

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account