Informatie voor HRD gerelateerde onderwijsinstellingen

Welke voordelen biedt een organisatielidmaatschap voor een onderwijsinstelling?

NVO2 voelt zich verantwoordelijk voor het verbinden van onderzoek, onderwijs en de werkpraktijk. Samen met de onderwijsinstellingen willen we:

  • het vakgebied versterken, zichtbaar en onderscheidend houden
  • trends en ontwikkelingen uitwisselen in curriculum, onderzoek en werkveld en zodoende behoeften nog beter op elkaar te laten aansluiten (waar leid je voor op?).
  • (individuele) ontwikkeling van (aankomende) HRD-professionals ondersteunen door het aanwakkeren van de behoefte aan kennis delen en bijhouden na afstuderen.
  • een digitaal platform (Mijn NVO2) bieden waarop professionals van verschillende ervaringsniveaus geregistreerd staan op expertisegebied, zodat contacten kunnen worden gelegd en specifieke leerwensen worden vervuld (leren van en met elkaar).

Kortom, een netwerk als NVO2 maakt het mogelijk dat onderwijs, onderzoek en werkpraktijk elkaar ontmoeten en kunnen versterken.

Hoe ziet een NVO2 organisatielidmaatschap voor onderwijsinstellingen eruit?

Al langer bestond er voor organisaties de mogelijkheid om onderdeel te worden van het NVO2 netwerk door het aangaan van een organisatielidmaatschap. Vanaf heden is dit lidmaatschap niet alleen gericht op de professionals die werkzaam zijn bij de organisatie, maar ook op de studenten die er onderwijs volgen. Naast de kenmerken van een algemeen organisatielidmaatschap, geldt dat de onderwijsinstelling haar studenten tegemoet komt in hun arbeidsmarktoriëntatie met:

 • een korting van 50% op het student lidmaatschap
 • een korting van 15% op het studenttarief van de workshops/masterclasses/evenementen

Klik hier voor informatie over wat de meerwaarde en voordelen voor studenten zijn als ze lid worden.

Wanneer kom ik als instelling in aanmerking voor het bieden van de studentenkorting?

Instellingen die regulier onderwijs verzorgen aan studenten in een vakgebied gerelateerd aan Human Resource Design/Development (HRD). Bijv. regionale opleidingscentra, hogescholen en universiteiten.

Mogen al mijn studenten onbeperkt van de korting op het lidmaatschap gebruikmaken?

Ja, er geldt geen beperking voor het aantal studenten dat van de korting gebruik kan maken. Het is belangrijk dat onderwijsinstellingen onafhankelijk blijven van verenigingen en netwerken. Studenten staan zelf aan het roer in de wijze waarop ze de werkpraktijk wensen te ontdekken en een korting helpt hen hierbij. En dat vereist een bewuste, persoonlijke keuze en een investering van de student.

Wil je deze informatie verspreiden onder studenten of binnen je netwerk, print dan deze praktische Flyer studentenlidmaatschap NVO2 uit.

Wat zie ik ‘gebeuren’ als ik als onderwijsinstelling lid word?

 • Een bijeenkomst over gewenste skills van de HRD’er voor de toekomst door onderwijsinstellingen en organisaties
 • Een rondetafel discussie over uitwisselen t.a.v. curriculum tussen onderwijsinstellingen
 • Mogelijkheid voor reversed mentorship project tussen een student van de opleiding en professional bij een bedrijf op het gebied van evaluatie
 • Een rondetafel discussie over uitwisselen t.a.v. curriculum tussen onderwijsinstellingen
 • Een onderzoeksproject met subsidie en uitvoering bij bedrijf X

Wat levert het op?

De output die je haalt uit het lidmaatschap staat of valt met de input die jouw vakgroep, lectoraat en studenten investeert in het netwerk. Voor en door leden – met elkaar en van elkaar leren – co-creatie – professionele verantwoordelijkheid voor (je eigen) vakontwikkeling zijn hierbij belangrijke motto’s.

Wanneer verzorgt mijn instelling onderwijs voor het HRD-vakgebied?

Een onderwijsinstelling leidt studenten op die komen te werken in één of meerdere gebieden uit het ATD competentie model (areas of expertise).

Wie gingen je voor?

Opleidingskunde Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN)

©2017 NVO2 - website door Thumbs Up

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account