MOOC: Empower your People - 15 mei t/m 11 juni

15 May 2017

Thema's: Agenda
MOOC: Empower your People - 15 mei t/m 11 juni

Op deze manier werken vraagt veel van de organisatie, haar medewerkers én van jou als HR-professional. De verantwoordelijkheden voor werken en het ontwikkelen van competenties en talenten komen steeds meer bij de medewerkers te liggen. Voor jou een mooie uitdaging om je organisatie hierin te begeleiden! Daarom gaan we in deze MOOC met de volgende uitdagingen aan de slag:

  • Is het wel mogelijk om medewerkers zelfregie te geven, of bepalen de organisatiestructuren en de manager in de praktijk wat een medewerker moet doen? Hoe empower je de manager zodat hier toch ruimte voor ontstaat?
  • Hoe kun jij de organisatie faciliteren om deze stap te maken? Wat is jouw rol als HR-professional wanneer medewerkers zelf de regie nemen? Hoe houd je grip op dit veranderingsproces in een decentrale organisatie? Wat is jouw toegevoegde waarde?

Wat heeft de MOOC mij te bieden?

De snelheid van veranderingen en de noodzaak om het aanpassend vermogen van medewerkers te vergroten vraagt veel van HR-professionals. Wij willen je hierbij ondersteunen door met elkaar ervaringen uit te wisselen, praktijkverhalen te delen en concreet stappen te zetten. Zodat je niet alleen je kennis vergroot maar ook als HR-professional meteen een volgende stap kunt zetten.

Je zult na deze MOOC op de hoogte zijn van hoe medewerkers zelfregie kunnen pakken en welke competenties medewerkers hiervoor nodig hebben. Je bent in staat om zowel positieve en negatieve invloeden van zelfsturing van medewerkers te herkennen en om hier adequaat op te handelen. Zodat jij jouw organisatie kunt ondersteunen en je als HR-professional ook in de toekomst een toegevoegde waarde kunt blijven leveren.

Hoe gaan we werken?

De MOOC duurt 4 weken. Elke week bieden we een aantal bronnen aan (blogs, filmpjes, korte artikeltjes), vergezeld van discussievragen. Over die vragen gaan we via het online platform Curatr met elkaar in gesprek. Daarnaast delen we een paar praktijkverhalen en vragen we je je eigen praktijkverhalen te delen. De tijdsinvestering per week bedraagt, afhankelijk van je enthousiasme, 2-3 uur.

De thema’ s per week

Week 1: Hoe nemen medewerkers zelfregie?
In deze week bekijken we welke eigenschappen medewerkers moeten hebben om zelfregie te nemen.

Week 2: Laat jouw medewerkers zelf leren.
Hoe leid je jouw mensen op tot zelfsturende medewerkers? We gaan in gesprek met andere bedrijven die hier al mooie stappen in hebben gemaakt, en kijken hoe jij met jouw organisatie aan de slag kan.

Week 3: Eigenaarschap nemen en de omgeving.
Deze week gaan we aan de slag met de weerbarstige praktijk. Is het wel mogelijk om medewerkers zelfregie te geven, of bepaalt de manager in de praktijk wat een medewerker moet doen? Hoe empower je de manager zodat er toch ruimte voor zelfregie ontstaat?

Week 4: HR in een veranderende rol.
Hoe kun jij jouw organisatie faciliteren om deze stap te maken? Wat is jouw rol als HR-professional als alle medewerkers zelfsturend zijn? Hoe houd je grip op dit veranderingsproces in een decentrale organisatie en wat is jouw toegevoegde waarde?

‚ÄčLees hier verder voor meer informatie en registratie.