Blogs

Volgende pagina »

Nieuwsbrief april 2018

Voorwoord bestuurslid NVO2 - NVO2-lid EarlyBridge wint met KPN een ATD Excellence in Practice Award - Vergaderruimtes in Huize Voordaan beschikbaar voor leden - GEZOCHT voor NVP Commissie Opleidingen: HRD Professionals met visie - Vlog 3 Dick Krikke - Community HRD in beweging - In the Spotlights - ATD 2018 - Next Learning 2018 - Nieuwe wet AVG - Congres Opleiding & Ontwikkeling - Oprichting Werkgroep Rijnmond - LRN21/NVO2 Festival 1 juni - Sessies Ervaringen met wer.
Geplaatst door: J (Jolanda) van 't Erve op 11 April 2018 | Lees meer

Prevalueren of evalueren? Allebei belangrijk voor HRD en L&D!

Nee, ik meen het serieus, het is geen tikfout of verspreking. Nou ja, je vindt het woord prevalueren niet in van Dale. Wat ik wil zeggen is dat een vóór-evaluatie van leeroplossingen zeker zo belangrijk is dan de evaluatie tijdens en na de uitvoering.
Geplaatst door: J.P. (Jo) Buuts op 30 March 2018 | Lees meer

Een leven lang leren; waarom eigenlijk en hoe dan?

Werk aan de winkel voor HR en HRD-managers in organisaties. Een leven lang leren is in het belang van de organisatie en de medewerker. Steeds meer technologische vernieuwingen dringen steeds sneller ons leven binnen.
Geplaatst door: J.P. (Jo) Buuts op 23 March 2018 | Lees meer

Nieuwsbrief maart 2018

Voorwoord bestuurslid NVO2 - De HRD'er van de toekomst (onderzoek/event) - Vergaderruimtes in Huize Voordaan beschikbaar voor leden - Virtuele Algemene Ledenvergadering 15 maart 2018 - GEZOCHT voor NVP Commissie Opleidingen: HRD Professionals met visie - Vlog 2 Dick Krikke - Nieuw platform 'Een leven lang ontwikkelen' - In the Spotlights - ATD 2018 - Next Learning 2018 - Oprichting Werkgroep Rijnmond - Top-5 artikelen P.
Geplaatst door: J (Jolanda) van 't Erve op 13 March 2018 | Lees meer

Emerging Technologies: How advances in science and technology could transform the ways we live, work and learn

I watched a wonderful keynote delivered by Rohit Talwar at the Learning Technologies conference in January 2018. For me this was one of the best keynotes I have watched in the past 12 months, so really love to share this with you! Some of the great lessons from this session are:   All the disruption coming to us requires us to change to a digital mindset within our organizations and L&D needs to help changing the mindset; we even need to start understanding that we need: &ldquo.
Geplaatst door: A. (Alfred) Remmits op 12 March 2018 | Lees meer

Werkgroep teamcoaching tekent en wordt effectiever in communicatie(training)

Bijeenkomst Werkgroep Mondelinge communicatie en teamcoaching op 22 februari 2018 Hoewel volgens planning 'Systeemdenken' op ons programma stond, was onze "inleider van dienst" geïnspireerd geraakt door een ander thema dat ze graag met ons wilde delen: Zakelijk tekenen.
Geplaatst door: P. (Paul) Oomen op 07 March 2018 | Lees meer

De HRD’er van de toekomst

In juli 2017 is het idee ontstaan om onder de HRD’ers in Nederland te onderzoeken in hoeverre ze meegaan met nieuwe ontwikkelingen, welke leermethoden ze gebruiken en wat ze de komende jaren verwachten te gaan gebruiken.
Geplaatst door: T.P. (Tommy) Kersten op 06 March 2018 | Lees meer

Verbindend leren in organisaties

NVO2 een netwerk van professionals waar je informatie en inzichten kunt delen. Bevlogen als ik ben over de menselijke relatie als basis voor veranderingen van organiseren, handelen en leren ben ik op verkenning. Met licht ongemak verken ik dit platform met de nieuwe frisse blik van jonge zelfstandige. ‘Leren van je eigen ongemak’ noemen Lisa en ik dat in de workshop cyclus ‘Verbindend leren’.
Geplaatst door: E.M. (Ineke) Pet op 27 February 2018 | Lees meer

GEZOCHT: enthousiaste en deskundige HRD Professionals met een visie op opleidingen

De Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling (NVP) is hét netwerk voor P&O-professionals die zich bezig houden met issues als HR-strategie, arbeidsverhoudingen, werving en selectie, beloningssystemen, arbeidsvoorwaarden en opleidingsplannen (zie ook www.nvp-plaza.nl).   Het NVP-opleidingsaanbod is omvangrijk en kleurrijk.
Geplaatst door: J (Jolanda) van 't Erve op 24 February 2018 | Lees meer

L&D-pro’s en managers: praat eens met elkaar!

Gebrek aan draagvlak voor L&D is al tijden een van de meest gehoorde klachten van L&D-professionals. In een recent onderzoek van Strategisch Opleiden onder 47 L&D-professionals ervaart 70% van de respondenten gebrek aan draagvlak als belangrijkste probleem.
Geplaatst door: J.P. (Jo) Buuts op 21 February 2018 | Lees meer

New Ponies, Better Circus? Reflections on Learning Technologies 2018

I’m not so fond of Winter (I prefer Spring), but the best part of Winter is the Learning Technologies conference and exhibition in London.
Geplaatst door: G. (Ger) Driesen op 19 February 2018 | Lees meer

Waarom de klassieke HR-cyclus verdwijnt

Het einde van de klassieke HR-cyclus is nabij. Deze levert vaak namelijk niet het gewenste effect op. Dit terwijl effectieve en betrokken medewerkers belangrijker zijn dan ooit.
Geplaatst door: J (Jolanda) van 't Erve op 14 February 2018 | Lees meer

Nieuwsbrief februari 2018

Algemene Ledenvergadering 15 maart 2018 - Sfeerimpressies Learning Technologies en LEARNTEC 2018 - Nieuwe homepage - Vlog 1 Dick Krikke - ATD 2018 - HRD Register - Next Learning 2018 ...
Geplaatst door: J (Jolanda) van 't Erve op 13 February 2018 | Lees meer

HRD-studenten (HAN) op een 1-daagse trip naar LEARNTEC 2018

Op 31 januari bezocht ik op uitnodiging van NVO2 en de HAN het Learntec congres in Karlsruhe. Samen met een groep studenten van Opleidingskunde en  2 Learning adviseurs van EMC heb ik inspiratie opgedaan over technologische ontwikkelingen in leren.
Geplaatst door: J (Jolanda) van 't Erve op 10 February 2018 | Lees meer

Learning Technologies 2018

Op 31 januari en 1 februari was er in Londen weer het Learning Technologies congres. Het jaarlijkse congres waar de laatste stand van zaken en nieuwste ontwikkelingen op het gebied van leertechnologie voorbijkomen. NVO2 en VOV waren hierbij aanwezig met een Nederlandse en Belgische delegatie van ongeveer 30 personen.
Geplaatst door: John May op 10 February 2018 | Lees meer
Volgende pagina »