Blog

Leren van je fouten... Hoe dan?!

Ze had een fout gemaakt. Een akelige fout. Opdracht verkeerd begrepen, écht haar best gedaan, maar haar ontwerp voor de nieuwe huisstijl zat er helemaal naast.
Geplaatst door: info@het-leerbedrijf.nl op 18 July 2017 | Lees meer

Waarom feedback niet leidt tot verandering

Veel organisaties willen een feedbackcultuur creëren. Een begrijpelijke wens, al is het maar zeer de vraag of feedback een echte oplossing is voor de uitdagingen waar organisaties voor staan. Stefan Op de Woerd en Jochem Aubel laten je zien waar de behoefte naar feedback bij organisaties vandaan komt, waarom het niet werkt en wat je kunt doen om wel het verschil te maken.   Einde van de klassieke HR-cyclus De wereld verandert in hoog tempo en veel organisaties hebben moeite om b.
Geplaatst door: jvterve@nvo2.nl op 29 June 2017 | Lees meer

EMC lanceert boek: De kunst van leren en werken

EMC lanceert op donderdag 6 juli het boek: De kunst van leren en werken (€27,50). Het is een combinatie van praktijkverhalen, theorieën en wetenschap. Kijk hier voor meer informatie en aanmelding. .
Geplaatst door: jvterve@nvo2.nl op 26 June 2017 | Lees meer

Leider van de toekomst heeft een dienende stijl

De leider van de toekomst is er een die niet alleen zijn eigen bedrijf vooruit helpt, maar ook op maatschappelijk vlak een positieve impact wil hebben.
Geplaatst door: jvterve@nvo2.nl op 23 June 2017 | Lees meer

10 geheimen om echt effectief te leren in je organisatie

We weten dat de ontwikkeling van medewerkers in organisaties belangrijk is. Voor de medewerker en zijn/haar toekomst en voor het nu en de toekomst van de organisatie. Het is een must als bedrijf, als je wilt blijven meedoen, om mee te kunnen veranderen en bij te blijven.
Geplaatst door: jvterve@nvo2.nl op 16 June 2017 | Lees meer

Wanneer training (geen) zin heeft

Ken je dat? Die deelnemer in de training die het maar niet lijkt op te pikken. Die het liefst wegduikt bij de plenaire oefeningen. Die niet gestretcht, maar juist gestrest wordt door de training.   Er zijn boeken volgeschreven over weerstand, motivatie en talent.
Geplaatst door: jvterve@nvo2.nl op 26 May 2017 | Lees meer

Wat kunnen organisaties doen om leren op het werk aantrekkelijker te maken?

Door digitalisering en globalisering veroudert kennis in rap tempo. Tegelijkertijd moet iedereen langer doorwerken. Mensen moeten zich dus blijven ontwikkelen om op de steeds veranderende arbeidsmarkt een plek te krijgen en te houden.
Geplaatst door: jvterve@nvo2.nl op 23 May 2017 | Lees meer

Terugblik De Toekomst van HRD 31 augustus 2016

Wat krijg je als je 25 HRD-ers bij elkaar zet om te praten over de toekomst van HRD? Niks verrassends misschien, want als HRD-er zijn we de hele dag bezig met ontwikkeling en dus per definitie met de toekomst.
Geplaatst door: jvterve@nvo2.nl op 24 January 2017 | Lees meer

Drive! Motivatie 3.0 & Leiderschap

Motivation is a fire from within. If someone else tries to light that fire under you, chances are it will burn very briefly (Stephen Covey). DRIVE & BETROKKENHEID Daniel Pink stelt dat mensen worden gedreven door autonomy, mastery and purpose; ‘autonomie, meesterschap en zingeving’.
Geplaatst door: jvterve@nvo2.nl op 12 January 2017 | Lees meer

Masie’s Learning 2016 Florida

Van 23 t/m 26 oktober 2016 werd het jaarlijkse congres Learning 2016 georganiseerd door Elliott Masie. Een Nederlandse delegatie van ongeveer 30 personen, afkomstig uit de L&D afdelingen van diverse organisaties zoals NS, NVO2, KLM, ICM, IKEA, CDA, Booking.com en Xprtise, is onder de noemer van “Performance Journey” afgereisd naar Orlando om dit evenement bij te wonen en zich te mengen tussen de ongeveer 1900 aanwezigen.
Geplaatst door: john.may@ns.nl op 12 January 2017 | Lees meer