Blogs

Totara 10: wat zijn de nieuwe ontwikkelingen?

Totara 10 is uitgebracht en biedt vele nieuwe mogelijkheden die organisaties helpen om hun kennis en leermiddelen digitaal ter beschikking te stellen aan de deelnemers.
Geplaatst door: robina@atrivision.com op 14 November 2017 | Lees meer

Nieuwsbrief november 2017

GelukjesDag - Jaarcongres HRM in de Zorg - Vlog 7 van directeur Dick Krikke - ATD Europen Summit - NVO2-lid Inge Boelens in the Spotlight - ATD 2018 - De HRD'er van de toekomst - Waar sta jij als HRD/L&D professional in 2025 - Next Learning 2018 - Vitaliteit zit in ons DNA - You win some, You lose some - Agenda 2017-2018 - lees het allemaal in de NVO2 Nieuwsupdate november! .
Geplaatst door: jvterve@nvo2.nl op 14 November 2017 | Lees meer

Leren met impact: Gepersonaliseerd leren met persoonlijke aandacht

Er zijn veel manieren om je sneller te ontwikkelen. We gaan van klassikaal leren meer naar een samenleving waarin we gepersonaliseerd leren. Hoe zorgen we er toch voor dat we sociaal met elkaar verbonden blijven en in onze menselijke behoeftes blijven voorzien? De belangrijkste boodschappen van Masie's Learning 2017 Een week met 45 Nederlandse HRD professionals deelnemen aan het congres Masie's Learning 2017 én een kijk in de keuken van The Home Depot.
Geplaatst door: sobdeijn@emcperformance.nl op 12 November 2017 | Lees meer

Waarom succes trainbaar is

We kennen allemaal de Amerikaanse guru’s: “succes is een keuze!” Wij Nederlanders voelen dan vaak een natuurlijke weerstand.
Geplaatst door: jvterve@nvo2.nl op 12 November 2017 | Lees meer

De Maker Space (1)

Wat zijn maker spaces en waarom worden ze ingezet? Educational maker space, learning factory, proeftuin, invention studio, co-lab, FabLab, scientific discovery learning environments.… Scholen en universiteiten richten steeds vaker fysieke leeromgevingen in, die didactisch uitgerust zijn om problemen op te lossen door het maken van een nieuw product of het ontwikkelen van een idee[1].
Geplaatst door: S.J.H.vanVugt-5@umcutrecht.nl op 31 October 2017 | Lees meer

Luisteren als oervaardigheid: bijeenkomst werkgroep mondelinge communicatie en (team-)coaching

Luisteren als oervaardigheid, voorbereid door Lilian Coenen en Yvonne Veraart. De bijeenkomst van de werkgroep mondelinge communicatie en (team-)coaching op 26 oktober 2017. ‘Luister je wel naar mij?’ is de aansprekende titel van een boek van Martine Delfos over communiceren met kinderen.
Geplaatst door: maartje@maartjetraint.nl op 31 October 2017 | Lees meer

Volg de Nederlandse delegatie bij Elliott Masie's Learning 2017

Michelle Obama is één van de keynote speakers op het grootste event over de ontwikkelingen in Leren en Leertechnologie! Ook dit jaar is een grote delegatie uit Nederland aanwezig.
Geplaatst door: jvterve@nvo2.nl op 23 October 2017 | Lees meer

Agile: een kans die je als trainer niet wilt missen

Veel organisaties zetten de stap naar agile werken. Wat betekent dit voor de manier waarop medewerkers en teams zich ontwikkelen? En hoe speel je daar als trainer of HRD professional op in? Dick Krikke (NVO2) en Stefan Op de Woerd (Perflectie) onderzoeken de effecten van agile werken en de kansen die dit biedt voor trainers en HRD professionals.    Agile werken is de nieuwe norm Bedrijven realiseren zich maar al te goed dat zij wendbaarder moeten worden om in te spelen op d.
Geplaatst door: jvterve@nvo2.nl op 19 October 2017 | Lees meer

Leren moet (een beetje) pijn doen

Een lerende organisatie, praktijkleren, leerdoelen, leerstrategie, online leren enzovoorts, enzovoorts. Als organisatie doet u er alles aan om medewerkers up-to-date te houden. U wilt dat ze betere professionals worden, dat ze hun kennis delen en de kennis van anderen ontvangen. Als HR Manager heeft u uzelf verdiept in de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied zoals ‘Het nieuwe leren’, 70-20-10 en blended leren.
Geplaatst door: robina@atrivision.com op 18 October 2017 | Lees meer

Nieuwsbrief oktober 2017

ALV - Terugblik 3e sessie Werkplekleren met Leertechnologie - Vlog 6 van NVO2-directeur Dick Krikke - ATD European Summit 2017 - NVO2-lid Marjon de Grave In the Spotlight - ATD 2018 - Terugblik HRD Summer University - Terugblik Organisatieleden bijeenkomst - Next Learning 2018 - Vitaliteit zit in ons DNA - Top-5 artikelen ProfessioneelBegeleiden - Praat mee in het HRD Lagerhuis - Professionele Proefkonijnen gezocht - Agenda 2017 - lees het allemaal in de NVO2 Nieuwsupdate oktober!.
Geplaatst door: jvterve@nvo2.nl op 17 October 2017 | Lees meer