Blogs

Duurzame inzetbaarheid en de rol van HRD

Nederland wordt steeds grijzer. En daarmee worden onze organisaties en bedrijven ook steeds grijzer. Hoe hou je medewerkers duurzaam inzetbaar? Onderzoek wijst uit dat leren een grote impact op heeft op de inzetbaarheid van medewerkers.
Geplaatst door: vanduren@strategischopleiden.nl op 18 September 2017 | Lees meer

Vlog 5 (7 september) van NVO2-directeur Dick Krikke

In mijn nieuwe vlog zet ik graag een paar collega's in het zonnetje! Bekijk hier mijn vlog en op het YouTube kanaal van NVO2 kun je ook mijn andere vlogs (terug)kijken..
Geplaatst door: dick.krikke@nvo2.nl op 09 September 2017 | Lees meer

Vlog 4 (10 augustus) van NVO2-directeur Dick Krikke

Alweer mijn 4e vlog over de activiteiten en plannen bij de NVO2. Stefan, bedankt voor de feedback om de vlogs ook als blogs hier op de site te gaan posten!   ‚Äč Bekijk hier mijn vlog en op het YouTube kanaal van NVO2 kun je ook mijn andere vlogs (terug)kijken.     .
Geplaatst door: dick.krikke@nvo2.nl op 17 August 2017 | Lees meer

3 trends die het trainersvak voorgoed veranderen

De tijd dat elke “leervraag” werd ingevuld met een training is voorbij. Er worden dan ook steeds meer en vooral ook andere eisen gesteld aan ontwikkeltrajecten. Welke trends liggen hieraan ten grondslag? En wat betekent dat voor jou als trainer?   Jochem Aubel en Stefan Op de Woerd nemen je mee in de drie trends die het trainersvak voorgoed veranderen en laten je zien hoe je hier als trainer je voordeel mee kunt doen.   Trend #1 - Van leren naar presteren  .
Geplaatst door: jvterve@nvo2.nl op 10 August 2017 | Lees meer

Leren van je fouten... Hoe dan?!

Ze had een fout gemaakt. Een akelige fout. Opdracht verkeerd begrepen, écht haar best gedaan, maar haar ontwerp voor de nieuwe huisstijl zat er helemaal naast.
Geplaatst door: info@het-leerbedrijf.nl op 18 July 2017 | Lees meer

Waarom feedback niet leidt tot verandering

Veel organisaties willen een feedbackcultuur creëren. Een begrijpelijke wens, al is het maar zeer de vraag of feedback een echte oplossing is voor de uitdagingen waar organisaties voor staan. Stefan Op de Woerd en Jochem Aubel laten je zien waar de behoefte naar feedback bij organisaties vandaan komt, waarom het niet werkt en wat je kunt doen om wel het verschil te maken.   Einde van de klassieke HR-cyclus De wereld verandert in hoog tempo en veel organisaties hebben moeite om b.
Geplaatst door: jvterve@nvo2.nl op 29 June 2017 | Lees meer

EMC lanceert boek: De kunst van leren en werken

EMC lanceert op donderdag 6 juli het boek: De kunst van leren en werken (€27,50). Het is een combinatie van praktijkverhalen, theorieën en wetenschap. Kijk hier voor meer informatie en aanmelding. .
Geplaatst door: jvterve@nvo2.nl op 26 June 2017 | Lees meer

Leider van de toekomst heeft een dienende stijl

De leider van de toekomst is er een die niet alleen zijn eigen bedrijf vooruit helpt, maar ook op maatschappelijk vlak een positieve impact wil hebben.
Geplaatst door: jvterve@nvo2.nl op 23 June 2017 | Lees meer

10 geheimen om echt effectief te leren in je organisatie

We weten dat de ontwikkeling van medewerkers in organisaties belangrijk is. Voor de medewerker en zijn/haar toekomst en voor het nu en de toekomst van de organisatie. Het is een must als bedrijf, als je wilt blijven meedoen, om mee te kunnen veranderen en bij te blijven.
Geplaatst door: jvterve@nvo2.nl op 16 June 2017 | Lees meer

Wanneer training (geen) zin heeft

Ken je dat? Die deelnemer in de training die het maar niet lijkt op te pikken. Die het liefst wegduikt bij de plenaire oefeningen. Die niet gestretcht, maar juist gestrest wordt door de training.   Er zijn boeken volgeschreven over weerstand, motivatie en talent.
Geplaatst door: jvterve@nvo2.nl op 26 May 2017 | Lees meer