Blog

Wat kunnen organisaties doen om leren op het werk aantrekkelijker te maken?

Door digitalisering en globalisering veroudert kennis in rap tempo. Tegelijkertijd moet iedereen langer doorwerken. Mensen moeten zich dus blijven ontwikkelen om op de steeds veranderende arbeidsmarkt een plek te krijgen en te houden.
Geplaatst door: Jolanda van 't Erve op 23 May 2017 | Lees meer

Terugblik De Toekomst van HRD 31 augustus 2016

Wat krijg je als je 25 HRD-ers bij elkaar zet om te praten over de toekomst van HRD? Niks verrassends misschien, want als HRD-er zijn we de hele dag bezig met ontwikkeling en dus per definitie met de toekomst.
Geplaatst door: Administrator op 24 January 2017 | Lees meer

Drive! Motivatie 3.0 & Leiderschap

Motivation is a fire from within. If someone else tries to light that fire under you, chances are it will burn very briefly (Stephen Covey). DRIVE & BETROKKENHEID Daniel Pink stelt dat mensen worden gedreven door autonomy, mastery and purpose; ‘autonomie, meesterschap en zingeving’.
Geplaatst door: Administrator op 12 January 2017 | Lees meer

Masie’s Learning 2016 Florida

Van 23 t/m 26 oktober 2016 werd het jaarlijkse congres Learning 2016 georganiseerd door Elliott Masie. Een Nederlandse delegatie van ongeveer 30 personen, afkomstig uit de L&D afdelingen van diverse organisaties zoals NS, NVO2, KLM, ICM, IKEA, CDA, Booking.com en Xprtise, is onder de noemer van “Performance Journey” afgereisd naar Orlando om dit evenement bij te wonen en zich te mengen tussen de ongeveer 1900 aanwezigen.
Geplaatst door: Administrator op 12 January 2017 | Lees meer

Nieuwe werkvormen in Huize Voordaan – duurzame gedragsverandering

In de dynamiek van Leren en Ontwikkelen faciliteert de NVO2 open initiatieven van haar leden. Zo ontstond tijdens een Open Space meeting het plan om zowel professionals van het Learning Collectief (EMC, Gooiconsult en VDS) als de werkgroep ‘Grenzen’ kennis te laten maken met de werkvorm Intentiecirkel. De Intentiecirkel is een methode die helpt met het realiseren van een duurzame gedragsverandering.
Geplaatst door: Administrator op 12 January 2017 | Lees meer