Blogs

Volgende pagina »

L&D-pro’s en managers: praat eens met elkaar!

Gebrek aan draagvlak voor L&D is al tijden een van de meest gehoorde klachten van L&D-professionals. In een recent onderzoek van Strategisch Opleiden onder 47 L&D-professionals ervaart 70% van de respondenten gebrek aan draagvlak als belangrijkste probleem.
Geplaatst door: J.P. (Jo) Buuts op 21 February 2018 | Lees meer

New Ponies, Better Circus? Reflections on Learning Technologies 2018

I’m not so fond of Winter (I prefer Spring), but the best part of Winter is the Learning Technologies conference and exhibition in London.
Geplaatst door: G. (Ger) Driesen op 19 February 2018 | Lees meer

Waarom de klassieke HR-cyclus verdwijnt

Het einde van de klassieke HR-cyclus is nabij. Deze levert vaak namelijk niet het gewenste effect op. Dit terwijl effectieve en betrokken medewerkers belangrijker zijn dan ooit.
Geplaatst door: J (Jolanda) van 't Erve op 14 February 2018 | Lees meer

Nieuwsbrief februari 2018

Algemene Ledenvergadering 15 maart 2018 - Sfeerimpressies Learning Technologies en LEARNTEC 2018 - Nieuwe homepage - Vlog 1 Dick Krikke - ATD 2018 - HRD Register - Next Learning 2018 ...
Geplaatst door: J (Jolanda) van 't Erve op 13 February 2018 | Lees meer

HRD-studenten (HAN) op een 1-daagse trip naar LEARNTEC 2018

Op 31 januari bezocht ik op uitnodiging van NVO2 en de HAN het Learntec congres in Karlsruhe. Samen met een groep studenten van Opleidingskunde en  2 Learning adviseurs van EMC heb ik inspiratie opgedaan over technologische ontwikkelingen in leren.
Geplaatst door: J (Jolanda) van 't Erve op 10 February 2018 | Lees meer

Learning Technologies 2018

Op 31 januari en 1 februari was er in Londen weer het Learning Technologies congres. Het jaarlijkse congres waar de laatste stand van zaken en nieuwste ontwikkelingen op het gebied van leertechnologie voorbijkomen. NVO2 en VOV waren hierbij aanwezig met een Nederlandse en Belgische delegatie van ongeveer 30 personen.
Geplaatst door: John May op 10 February 2018 | Lees meer

HRD op weg naar 2025

Code Rood, windstoten tot 130 km/uur. Blijf thuis is de boodschap op de dag dat ik deze blog schrijf. Dat doe ik dan ook maar.
Geplaatst door: J.P. (Jo) Buuts op 09 February 2018 | Lees meer

Congresbezoek LEARNTEC 2018 – “Leading trade fair and congress for digital learning”

Petra Jagtman en Paul Jacobs zijn docenten bij Opleidingskunde en delen graag hun ervaring naar aanleiding van hun bezoek aan het LEARNTEC congres.
Geplaatst door: paul.jacobs@han.nl op 07 February 2018 | Lees meer

Return on Learning meetbaar? Jazeker!

Kunnen we zorgen dat een leertraject meer oplevert dan dat het kost? Veel trainers zullen ‘ja’ zeggen, maar kunnen ze het ook aantonen? Na twee jaar meten, zijn wij eindelijk in staat om volmondig ja te antwoorden op die vraag.
Geplaatst door: J. (Jeanne) Bakker op 05 February 2018 | Lees meer

Review boek ‘Mensenorganisaties: 24 evoluties onder de loep’

Lees hier mijn review van het boek ‘Mensenorganisaties: 24 evoluties onder de loep’ van Janneke Schenning, Robert-Jan Simons en Tijs Besieux. Samenvatting review Mensenorganisaties Het boek Mensenorganisaties is wat mij betreft een goede keuze voor HRD-professionals.
Geplaatst door: A. (Annet) van Duren op 01 February 2018 | Lees meer
Volgende pagina »